Farleigh Lodge, Croydon CR6 

Completed July 2020

The team at APT Renovation were excited to get stuck into a large detached house renovation project. The clients approached our architects team wanting to explore the potential of their home.  As with most stately homes in the UK with an abundance of land, there is no number allocated, the registered house name forms part of the official address.

FARLEIGH LODGE CROYDON, CR6:

CLIENT: Jim & Carrie

LOCATION: Croydon, South London CR6

TYPE OF PROJECT:  Double Storey House Extension,

Internal & External Renovation

Project Description:

When Jim and Carrie came to us looking for help to transformation of their 3-bedroom fully detached house into the home they always dreamt of, we were delighted to rise to the challenge.
The budget seemed reasonable for their plans and their plans looked achievable.

The majority of the build work was carried on the left wing of the house with a double storey extension.

This gave the house a symmetrical look from an external vista as well as adding  a large additional reception room on the ground floor and a similar sized bedroom on the first floor.  By adding an reception and bedroom the property gained over 70m sq.

Between the two gabled wings a terrace was built to allow the owners to walk out of their master bedroom for a elevated view upon their land.

Fawley-Lodge-Before-After
Farleigh Lodge Before and After

The house was originally a smaller asymmetric building with no extension rear extension the build has increased the usable indoor space by over 60 meters sq.

Works carried out.

  • Expansions & Alterations to Existing Build
  • Building Double Pitched Roof Wings
  • Additional Cold Deck Flat Roof
  • Timber Cladded External Walls
  • Masonry External Wall Construction
  • Internal & External Windows and Doors
  • Internal Floor Structure
  • Suspended Timber Ground Floor
  • Partition Walls & Internal Linings
  • Internal Doors and Hatches
  • Mechanical and Electrical
Fawley-Lodge-Game-Room-1
Games Room & Social Lounge

The client wanted a large space for games, recreation and  entertainment. So a large games room was created on the ground floor.  The client was then eager to install a pool table, making it the ideal space to have friends rounds to socialise, shoot pool and even band practice.

Get a Free Quote

Full Name: (required)
Address and Postcode:

Your Email (required)
Telephone: (required)
Project type:
Where did you hear about us?
Do you have planning consent?
Do you have technical drawings?
Brief Description of your project

Our Awards / Partners